ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 236
                                               

Pandemia e COVID-19 në Bullgari

Pandemia e COVID-19 u konfirmua se ishte perhapur ne Bullgari ne 8 Mars 2020 nga nje burre 27-vjeçar nga Pleven dhe nje grua 75-vjeçare nga Gabrovo. Asnjeri nga te dy nuk kishte udhetuar ne zonat e prekura me COVID-19. Nga analizat burri rezultoi ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Evropë

Ky artikull dokumenton shtetet ne Evrope qe jane te prekura me COVID-19, semundje e cila se pari u shfaq ne Wuhan, Kine. Pasi eshte pandemi ne perhapje e siper, mund te mos perfshihen te dhenat me te fundit dhe masat e marra. Deri me 13 mars 2020 ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Francë

Pandemia e koronavirusit 2019-2020 u konfirmua se ishte perhapur ne France ne 24 janar 2020, kur rasti i pare COVID-19 ne Evrope dhe France u konfirmua ne Bordo. Ajo perfshinte nje shtetas francez 48-vjeçar qe mberriti ne France nga Kina. Dy rast ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Greqi

Pandemia e COVID-19 ne Greqi eshte pjese e pandemise mbareboterore te semundjes koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindroma e rende akute e frymemarrjes koronavirus 2. Rasti i pare ne Greqi u konfirmua me 26 shkurt 2020 kur nje grua 38-vjeçare nga ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Gjermani

Pandemia e koronavirusit 2019–20 eshte konfirmuar se eshte shperndare ne Gjermani me 27 janar 2020, kur rasti i pare me COVID-19 u konfirmua ne Bavari. Me 25 dhe 26 shkurt, pas COVID-19 ne Itali, u shenuan raste te shumta qe lidheshin me Italine ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Holandë

Pandemia e koronavirusit 2019-20 u konfirmua se ishte perhapur ne Holande me 27 shkurt 2020, kur rasti i saj i pare me COVID-19 u konfirmua ne Tilburg. Ai rast perfshinte nje holandez 56-vjeçar, i cili kishte mberritur ne Holande nga Italia. Qe n ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Indi

Rasti i pare i pandemise se COVID-19 ne Indi u raportua me 30 janar 2020, me origjine nga Kina. Deri me 6 maj 2020, Ministria e Shendetesise dhe Mireqenies se Familjes kane konfirmuar gjithsej 49.391 raste, 14.118 sherime dhe 1694 vdekje ne vend. ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Irak

Pandemia e COVID-19 ne Irak eshte pjese e pandemise boterore te semundjes koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindroma e rende akute e frymemarrjes koronavirus 2. Gjate pandemise, Iraku raportoi rastet e tij te para te konfirmuara te infeksioneve SA ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Itali

Ky artikull dokumenton ndikimin e Koronavirusit 2019–20 ne Itali. Dy rastet e para te Koronavirusit 2019–2020 ne Itali u konfirmuan me 31 janar 2020, ku dy turiste kineze ne Rome rezultuan pozitive me Koronavirus pas testeve te kryera. Nje jave m ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Kili

Pandemia e COVID-19 ne Kili eshte pjese e pandemise ne mbare boten te semundjes se koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindromi i rende akut i frymemarrjes koronavirus 2. Virusi u konfirmua se kishte arritur ne Kili ne mars 2020. Ndersa rastet fille ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Kinë

Pandemia e COVID-19 se pari u manifestua si nje grup rastesh misterioze, te dyshuar me pneumonia ne Wuhan, kryeqyteti i provinces Hubei, Kine. Nje spital i Wuhanit njoftoi qendren lokale per kontrollin dhe parandalimin e semundjeve dhe komisionet ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Kolumbi

Pandemia e COVID-19 ne Kolumbi eshte pjese e pandemise ne mbare boten te semundjes se koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindromi i rende akut i frymemarrjes koronavirus 2. Virusi u konfirmua se kishte arritur ne Kolumbi ne 6 mars 2020. Qe nga 17 m ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Kroaci

Pandemia e COVID-19 ne Kroaci eshte pjese e pandemise ne mbare boten te semundjes koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindromi i rende akut i frymemarrjes koronavirus 2. Rasti i pare ne Republiken e Kroacise u raportua ne Zagreb me 25 shkurt, kur nj ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Letoni

Pandemia COVID-19 ne Letoni eshte pjese e pandemise ne vazhdim ne mbare boten e shkaktuar nga sindroma e rende akute e frymemarrjes koronavirus 2. Virusi u konfirmua se kishte arritur ne Letoni me 2 Mars 2020, pasi ishte sjellur se bashku me njer ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Mal të Zi

Pandemia e koronavirusit 2019-20 u konfirmua te jete shperndare ne Mal te Zi kur rasti i pare u konfirmua me 17 mars 2020. Mali Zi kishte qene shteti i fundit evropian pa u infektuar me koronavirus.

                                               

Pandemia e COVID-19 në Maqedoninë e Veriut

Me 26 shkurt 2020, Maqedonia e Veriut konfirmoi rastin e pare me Koronavirus ne vend; nje grua kishte rezultuar pozivie me SARS-CoV-2 pasi ishte testuar ne nje klinike per semundjet infektuese ne Shkup. Ajo kishte qendruar ne Itali per nje muaj d ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Meksikë

Pandemia e COVID-19 ne Meksike eshte pjese e pandemise ne vazhdim ne mbare boten te semundjes koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindromi i rende akut i frymemarrjes koronavirus 2. Virusi u konfirmua se kishte arritur ne Meksike ne shkurt te vitit ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Japoni

Pandemia e COVID-19 ne Japoni eshte pjese e pandemise ne te gjithe boten e semundjes se COVID-19 e shkaktuar nga sindromi i rende akut i frymemarrjes koronavirus 2. Qeveria japoneze konfirmoi rastin e saj te pare te semundjes ne vend me 16 janar ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Pakistan

Pandemia e COVID-19 ne Pakistan eshte pjese e pandemise se vazhdueshme te semundjes koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindromi i rende akut i frymemarrjes koronavirus 2. Virusi u konfirmua se kishte arritur ne Pakistan me 26 shkurt 2020, kur u reg ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Shqipëri

Me 8 mars 2020, Shqiperia konfirmoi dy rastet e para me Koronavirus, nje baba dhe nje djal, te cilet kishin ardhur ne vend nga Firence e Italise. Ne te njejten dite, qeveria ndaloi te gjitha fluturimet dhe tragetet qe vinin nga zona veriore e Ita ...

                                               

Pandemia e COVID-19 sipas shteteve dhe territoreve

Ky artikull ofron nje permbledhje te pergjithshme dhe dokumenton statusin e vendndodhjeve nga kontinentet dhe percjelljen e rasteve te prekur nga SARS-CoV-2, pandemia COVID-19, shperthimi i pare i te cilit filloi ne Wuhan, Hubei, Kine.

                                               

Pandemia e COVID-19 në Peru

Pandemia e COVID-19 ne Peru eshte pjese e pandemise ne mbare boten te semundjes koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindromi i rende akut i frymemarrjes koronavirus 2. Virusi u raportua te ishte perhapur ne Peru ne 6 mars 2020, kur nje 25-vjeçar qe ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Poloni

Pandemia e COVID-19 ne Poloni eshte pjese e pandemise mbareboterore te semundjes koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindroma e rende akute e frymemarrjes koronavirus 2. Ne shkurt dhe mars te vitit 2020, autoritetet shendetesore ne Poloni kryen test ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Portugali

Me 12 janar 2020, Organizata Boterore e Shendetit OBSH konfirmoi qe nje koronavirus ri ishte shkaku i nje semundje te frymemarrjes ne nje grup njerezish ne qytetin Wuhan, Provinca Hubei, Kine, e cila u raportua ne OBSH me 31 dhjetor 2019. Raporti ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Rumani

Pandemia e COVID-19 ne Rumani eshte pjese e pandemise se vazhdueshme te semundjes koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindroma e rende akute e frymemarrjes koronavirus 2. Virusi u konfirmua te kete arritur Rumanine me 26 shkurt 2020, kur u konfirmua ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Rusi

Rastet e para te pandemise COVID-19 u konfirmuan ne Rusi me 31 janar 2020. Masat e parandalimit te hershem perfshinin mbylljen e kufirit me Kinen dhe testimin e gjere. Masat e mevonshme, pas perhapjes se infeksionit nga Italia me 2 mars, perfshin ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Serbi

Pandemia e COVID-19 ne Serbi eshte nje shperthim aktual i semundjes Coronavirus 2019 ne Serbi, i shkaktuar nga SARS-CoV-2. Rasti i saj i pare ne Serbi u raportua me 6 mars 2020, dhe konfirmuar nga Ministri i Shendetesise Zlatibor Lončar, rasti is ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Spanjë

Pandemia e koronavirusit 2019-20 u konfirmua se ishte perhapur ne Spanje me 31 janar 2020, kur nje turist gjerman testoi pozitiv per SARS-CoV-2 ne La Gomera. Me 24 shkurt, pas nje pandemie COVID-19 ne Itali, Spanja konfirmoi raste te shumta qe li ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Suedi

Pandemia e COVID-19 ne Suedi eshte pjese e pandemise se semundjes koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindroma e rende akute e frymemarrjes koronavirus 2. Virusi u konfirmua te kete arritur Suedine me 31 janar 2020, kur nje grua qe kthehej nga Wuhan ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Shtetet e Bashkuara

Nje pandemi e vazhdueshme ne te gjithe boten e semundjes COVID-19, nje semundje re infektive e shkaktuar nga sindromi i rende akut i frymemarrjes koronavirus 2, u konfirmua per here te pare qe ishte perhapur ne Shtetet e Bashkuara ne janar te vit ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Turqi

Pandemia e koronavirusit 2019–20 ne Turqi eshte konfirmuar se eshte shperndare me 11 mars 2020, Vdekja e pare nga COVID-19 u konfirmua me 17 mars 2020. Me 23 mars 2020, Ministri i Shendetesise, Fahrettin Koca tha se ne tere Turqine ka raste me ko ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Ukrainë

Pandemia e COVID-19 ne Ukraine eshte pjese e pandemise mbareboterore te semundjes koronavirus 2019 e shkaktuar nga sindroma akute e frymemarrjes akute koronavirus 2. Virusi u konfirmua se ishte perhapur ne Ukraine kur rasti i pare i vendit u konf ...

                                               

Pandemia e COVID-19 në Zvicër

Pandemia e koronavirusit 2019-20 u konfirmua se ishte perhapur ne Zvicer me 25 shkurt 2020 kur rasti i pare i COVID-19 u konfirmua pas nje pandemise COVID-19 ne Itali. Nje burre 70-vjeçar ne kantonin italofoles te Ticino qe kufizohet me Italine, ...

                                               

Kryengritja antiosmane e vitit 1910

Kryengritja antiosmane e vitit 1910 ishte nje nga kryengritjet e medha qe pergatiten truallin per shpalljen e pavaresise se Shqiperise me 1912. Shpertheu ne prill ne rrethet e Mitrovices, Vuçiternit e Llapit. U perhap me pas ne krahinat e tjera t ...

                                               

Kryengritja e Cërnalevës

Mahmut Shefqet Pasha, minister i luftes, ne krye te njeqind taboreve, te komanduara nga njezet pashallare, u dergua te mposhte revolten ne Kosove. Megjithese, Kryengritja e Cernaleves nuk arriti rezultatin e deshiruar, ajo tregon per luften e vaz ...

                                               

Kryengritja e Himarës (1690)

Kryengritja e Himares ishte nje nga kryengritjet e vazhdueshme te krahinave shqiptare per te hedhur poshte sundimin osman. Forcat himariote, duke shfrytezuar rrethanat e krijuara gjate luftes venediko-osmane, kur Venediku perpiqej te pushtonte qy ...

                                               

Kryengritja prusiane

Kryengritja prusiane eshte shprehje me te cilen ne literaturen anglisht perfshihen revoltimet e udheheqesve te fiseve baltike kunder Urdhrit Teutonik qe ndodhen gjate shekullit te XIII, pergjate kryqezatave veriore. Urdhrat ushtarake te dala nga ...

                                               

Kryengritja antiosmane (shek XVI-XVI)

Kryengritja e Himares - Gjate shek. XVI vater e kryengritjeve u bene veçanerisht tri krahina: Laberia, Dukagjini dhe Malesia e Madhe. Laberia u perfshi ne sistemin e timarit gjate periudhes midis viteve 1492-1506, por banoret e kesaj treve te gje ...

                                               

Kryengritja e Dervish Carës

Kryengritja e Dervish Cares - ne vitet 1843-1844 Kosova dhe trevat lindore shqiptare u bene vater e njeres prej kryengritjeve me te fuqishme kunderosmane te gjysmes se pare te shek. XIX, e cila, sipas emrit te udheheqesit te saj, eshte quajtur Kr ...

                                               

Kryengritja e Kosovës (1893)

Kryengritja e vitit 1893 ne Kosove ishte nje kryengritje e rendesishme antiosmane. Shpertheu ne vere ne krahinat e Pejes te Gjakoves per shkak te rritjes se shtypjes politike dhe ekonomike. Organizatoret dhe udheheqesit kryesore te saj ishin Haxh ...

                                               

Abadan

Abadan eshte qytet ne Iran ne Khūzestānin. Ne vitin 1980 kishte 400 000 banore. Ne luften per kufinje ne mes Irakut dhe Iranit e cila kishte filluar nga shtatori 1980 ishte qytet shume i sulmuar. Gjate ketyre sulmeve eshte demtuar rende rafineria ...

                                               

Armëpushimi

Armepushim eshte nje marreveshje nderluftuese suspendimin te gjitha ose nje pjese te armiqesive te caktuar ose te pacaktuar. Ajo eshte nje konvente ushtarake dhe eshte pergjegjesi e komandanteve ushtarak. Kjo nuk do te thote nderprerje te luftes, ...

                                               

Beteja e Albulenës

Beteja e Ujebardhes, e njohur edhe si Beteja e Albulenes, u zhvillua me 2 shtator, 1457 midis forcave shqiptare te drejtuara nga Skenderbeu dhe nje force ekspedite te forcave te perandorise osmane. Ajo ishte nje nder fitoret me te rendesishme te ...

                                               

Beteja e Krykës

Beteja e Krykes ishte nje ballafaqim ne vendet baltike me 29 nentor 1249, ne mes te forcave te armatosura krishtere me ne krye kaloresit e Urdhrit Teutonik ne njeren ane dhe fiseve vendase pagane ne anen tjeter. Kjo beteje dallohen si beteje e Kr ...

                                               

Beteja e Kynoskephalai-t

Flamininus, me aleatet e tij nga Lidhja etoliane, ishte vendosur ne Teba, dhe Marshoi drejt Pherae ne kerkim te Filipit, qe ishte ne Larisa. Kur Flamininus filloi Marshimin e tij ne Larisa ai kishte nen komanden e tij rreth 32.500 ne 33.400 ushta ...

                                               

Beteja e Legnicës

Beteja e Legnices thirret beteja qe ndodhi afer qytetit Legnica ne Silesi me 9 prill 1241. Ne kete beteje te luftes se armatosur u ballafaquan ushtria e perandorise mongole me ushtrine evropiane te kombinuar nga trupat polake dhe gjermane te koma ...

                                               

Beteja e Muçibabës

Beteja e Muçibabe. Me 30 nentor te viti 1944 rreth 2 000, partizan prej Gjilanit, ne Pasjan ne Zheger kaluan lumin Morava e Binçes dhe para ores nente te mengjesit iu ofruan Muçibabes. Aty i priten rojet shqiptare. Kolonat partizane jane shtrire ...

                                               

Beteja e Nishit

Ne Beteja e Nishit, kryqezata u udhehoq nga John Hunyadi, morren bastioni Osman te Nishit dhe mundi tre armies of the Ottoman Empire. Beteja e Nishit ishte nje pjese e ekspedites se Hunyadit e njohur si fushata e gjate. IKJA E SKENDERBEUT Ne bete ...

                                               

Beteja e Subotës

Stampa:Infobox Militärischer Konflikt Beteja e Subotes apo Beteja ne ishujt e SubotesSchlacht bei den Sybota-Inseln ka qene nje beteje detare, qe u be midis flotes korinthase kunder asaj te Kerkyra ne vitin 433 p.e.s lieferte. Meqe te dy fuqite i ...

                                               

Beteja e Taejon-it

Ne Betejen e Taejon ishte nje fillim te betejes se pare te Luftes se korese, ne mes te Amerikes dhe korese se Veriut. Forcat e Ushtrise se Shteteve te Bashkuara u perpoqen per te mbrojtur seline e 24-t te Kembesorise.Divizioni i 24-t i Kembesoris ...