ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 233
                                               

Voice of America

Voice of America i cili i filloi transmetimet ne vitin 1942 ne SHBA, eshte nje sherbim transmetimesh nderkombetare i formatit multimedia qe financohet nga qeveria amerikane permes Bordit te Guvernatoreve per Transmetimet. Zeri i Amerikes transmet ...

                                               

Zëdhënësi

Zedhenesi apo Altoparlanti elektrik eshte nje sistem apo vegel elektrike me ane te se cilit behet shnderrimi i frekuencave te tonit ne ze te degjueshem muzikore apo zhurme ne aparate te ndryshme elektrike dhe elektronike si radio, televizor, luaj ...

                                               

"Kërkime universitare" 29/2011

"Kerkime universitare" 29/2011 si numer i periodikut te Universitetit "Eqrem Cabej ne gjuhen shqipe "Kerkime universitare" numri i pare i se ciles doli ne Gjirokaster me 00 === 199= u botua nen kujdesin e nje grupi studiuesish shqiptare te Univer ...

                                               

10 Korriku (revistë)

Ne vitin 1947 doli numri i pare i revistes" 10 korriku”, nje reviste si organ i Ministrise se Mbrojtjes, e cila trajtonte probleme te ushtarit, kryesisht, probleme te edukimit, jetes artistike e kulturore, por edhe probleme te propagandes dhe per ...

                                               

Academicus

Academicus eshte Reviste Shkencore Nderkombetare krijuar dhe drejtuar nga Arta Musaraj prej 2010, me bord editorial nderkombetar perbere nga personalitete te jetes akademike e shkencore, botohet cdo gjashte muaj, peer reviewed - ne gjuhen angleze ...

                                               

Albaniac

Albaniac ose Revista Albaniac eshte reviste elektronike shqiptare e krijuar ne korrik te vitit 2004 nga Algert Sula dhe Elbino L. Materialet e revistes perbehen nga lajme te shpeshta dhe intervista ekskluzive te kengetareve e grupeve muzikore ne ...

                                               

Art & Trashëgimi, Tirana

"Art & Trashegimi", kushtuar qytetit te Tiranes. Ne kete numer do te gjeni pjese te historise mijeravjeçare te ketij qyteti, konceptuar si nje dosier, ku perfshihet arti, kultura, tradita tregtaro-ekonomike, monumentet historike dhe ato te kultit ...

                                               

Art & Trashëgimi, Vlora

Art & Trashegimi, Vlora Gjinia: Reviste kulturore. Shtepia botuese: "Argjiro". Viti i botimit 2012. Faqe 190. Mbi revisten Numri i peste i periodikut Art & Trashegimi i kushtohet qytetit te Vlores. Ne kete numer do te gjeni pjese te historise mij ...

                                               

Bashkimi (BISHZ)

Revista shkencore, kulturore, artistike dhe sportive "Bashkimi", hap nje rruge te re per hulumtuesit dhe zhvilluesit shqiptare si dhe te tjere te cilet merren me hulumtime dhe analiza ne fushat e shkencave natyrore dhe shoqerore. Perveç punimeve ...

                                               

Besa (revistë në Egjipt)

Besa ka qene nje reviste e permuajshme e mergates shqiptare ne Egjipt. Ajo ka dale nga viti 1904 deri me 1905. Numri i pare doli ne Kajro. Ajo arriti te dale deri ne 5 numra. Botohej ne gjuhet shqip, frengjisht dhe pjeserisht ne greqisht. Redakto ...

                                               

Besa (revistë)

Revista "Besa" eshte organ i Lidhjes se Shoqatave Shqiptare "Iliria" ne Suedi. Revista "Besa" eshte sofer e shtruar me buke, krip e zemer per çdo krijues, gazetar, intelektual, politikan, enderrimtar a filozof qe per baze te lakimeve, thurjeve, t ...

                                               

Biblioteka, zëri i Shqipërisë (revistë)

Biblioteka, zeri i Shqiperise ishte reviste shqiptare numri i pare i se ciles u paraqit me 28 mars te vitit 1919 ne Sofje, Billgari. Revista u drejtua nga Themistokli Germenji. Ishte reviste politike e letrare ne shqip e pjeserisht ne anglisht e ...

                                               

Bota e re (revistë)

Bota Re reviste ne gjuhen shqipe. Ne vitin 1936. Reviste e perdyjavshme shoqerore, kulturore, letrare dhe ekonomike. Doli ne Korçe me 15.4.1936 dhe vijoi deri me 15.2.1937, kur u ndalua nga qeveria zogiste. U themelua nga intelektualet perparimta ...

                                               

Bota emigrantit (revistë)

Bota emigrantit e permuajshme, botim i Shoqates se Emigranteve Shqiptare te Greqise. Ky artikull ne lidhje me Shtypi eshte i cunguar. Mund te ndihmoni Wikipedine duke e permiresuar.

                                               

Bujqėsia socialiste (revistë)

Bujqėsia socialiste reviste ne gjuhen shqipe, e permuajshme tekniko-shkencore, organ i Ministrise se Bujqesise. Doli ne shkurt 1945 me titullin "Bujku i ri" deri ne qershor 1961, kur mori titullin "Bujqėsia socialiste". Botonte kryesisht artikuj ...

                                               

Dituria (revistë)

"Dituria" reviste mujore per femije, te rinje dhe prinder, kulturore, letrare, artistike shoqerore e argetuese. E boton QKSH "Migjeni" Boras - Suedi. Kryeredaktor: Sokol Demaku. Keshilli redaktues: Rrahman Jashari, Lena Liden, Agron Çela, Ramadan ...

                                               

Drita e lirisë (revistë)

Numri i pare i revistes doli ne janar te vitit 1946. Ne balline ishte i vizatuar flamuri kombetar, me ngjyrat kuq e zi dhe shqiponjen ne mes, kuptohet pa yll, pa simbole ideologjike. Numri i pare i revistes ilegale" Drita e lirise” u botua ne Pej ...

                                               

Emathia

Emathia organ i Shoqates Historike-Kulturore "Dilaver Kurti" Mat-Shqiperi, me qender ne Burrel. Kjo reviste filloi te dale ne qarkullim ne fillim te vitit 2007, çdo tre muaj, me kontributin profesional te anetaresise se shoqates dhe shume intelek ...

                                               

Fatosi (revistë)

Fatosi ishte reviste per femije qe botohej ne Shqiperi. Ajo kishte nje rrjet te gjere bashkepunetoresh, nxenes por edhe shkrimtare te degjuar. Organ i Komitetit Qendror te BRPSH.

                                               

Fiala e tim zoti (revistë)

Fiala e tim zoti ishte reviste arbereshe numri i pare i se ciles doli me 25 shkurt te vitit 1912 ne Horen e Arbereshevet, nen kujdesin e Pal Skiroit dhe qarkulloi deri ne vitin 1915. Ky artikull ne lidhje me Shtypi eshte i cunguar. Mund te ndihmo ...

                                               

Fjalë e Valë

Fjale e Vale, eshte reviste letrare te cilen e nxjerr Shoqata e Shkrimtareve te Mitrovices" Jakup Ceraja” dhe qe e financon Komuna e Mitrovices. Reviste ka filluar te botohet qe nga viti 2002.

                                               

Fryma (revistë)

Fryma ka qene nje organ shtypi e themeluar me 1944 ne Tirane, qe u botua nga janari der me korrik-gusht. Themeluar nga avokati Myzafer Pipa prane zyres se tij avokatore ne Parruce - Shkoder, ndihmuar nga Qemal Draçini, prof. Arshi Pipa, poetet Ga ...

                                               

Gjeopolitika (revistë)

Gjeopolitika eshte reviste e permuajshme ne gjuhen shqipe, nga shtepia botuese "Dudaj". "Gjeopolitika" eshte nje botim i Qendres per Studime Rajonale prane Institutit Kerkimor Shkencor "Barleti", prane Universitetit Marin Barleti- Tirane, ka part ...

                                               

Gjuha Jonë (revistë)

Revista" Gjuha jone” organ i Akademise se Shkencave te Shqiperise. Revista nisi te botohej me 1981 me dy numra ne vit, me pas me tre, pastaj kater, me tej me numra dyfish e per nje periudhe doli nje numer i perbashket vjetor – gjithsej 60 vellime ...

                                               

Gjurmë të shpirtit shqiptar

Gjurme te shpirtit shqiptar revist ne gjuhen shqipe. Ajo synon te gjeje veten ne te gjitha trevat dhe zonat etnofolklorike te Shqiperise, Kosoves, shqiptareve ne Maqedoni, Mal te Zi, tek arbereshet, arvanitasit, grupet e diaspores shqiptare ne Am ...

                                               

Hosteni (revistë)

Eshte nje reviste shqiptare e humorit dhe e satires. Revista ka qene si organe gjate kohes se komunizmit ne Shqiperi. Kryeredaktori me jetegjate i revistes ka qene Niko Nikolla.

                                               

Hylli i Dritës

Hylli i Drites ka qene e para reviste e botuar ne Shqiperi, me nje program te qarte atdhetar, politik e kulturor, dhe qe u be shprehja me e paster e intelektualeve katolike dhe e kryesise se Provinçes Françeskane ne Shqiperí, perfaqesuesit se cil ...

                                               

Integrim (revistë)

Revista Integrim eshte botim i Institutit Kombetar te Integrimit te Jetimeve Shqiptare. Eshte e vetmja reviste sociale, informative e kulturore me ngjyra, qe trajton problematika te ndryshme sociale dhe bene publike veprimtarine e ketij Instituti ...

                                               

Java (revistë)

Java eshte reviste javore shqiptare, numri i pare doli me 7 janar 2012. Java zevendeson revisten MAPO. Skender Minxhozi, Lorenc Vangjeli, Ben Andoni dhe rubriken Shqipni e Harrume e Artan Lames dhe disa bashkepunetore te hershem te projektit Mapo ...

                                               

Jehona (revistë)

Jehona reviste per kulture, politike dhe informim, ne gjuhen shqipe ne Luginen e Presheves. "Jehona", gjate vitit 1977 botohej si Fletushke, me vone ne vitet 1992, merr fizionomine e reviste mujore, per te vazhduar pastaj si dyjavore e javore. "J ...

                                               

Journal on European History of Law

Journal on European History of Law eshte nje Reviste mbi historine e ligjit, e shkruar ne gjuhen angleze dhe gjermane, e cila botohet dy here ne vit. Ajo i drejtohet historianeve te ligjit dhe studiuesve te se drejtes romake nga te gjitha vendet ...

                                               

Kërkime universitare

"Kerkime universitare" periodik i Universitetit "Eqrem Cabej ne gjuhen shqipe "Kerkime universitare" numri i pare i se ciles doli ne Gjirokaster me 00 === 199= u botua nen kujdesin e nje grupi studiuesish shqiptare te Universitetit: drejtues Gezi ...

                                               

Kërkime universitare 32/2012

Kerkime universitare 32/2012 periodik "shkenca shoqerore,ekonomike dhe te edukimit"me ISSN 2226-082X si numer i periodikut te Universitetit "Eqrem Cabej ne gjuhen shqipe "Kerkime universitare" numri i pare i se ciles doli ne Gjirokaster me 00 === ...

                                               

Kosovo 2.0

Kosovo 2.0 eshte webfaqe dhe reviste rajonale e fokusuar ne rinine kosovare. E themeluar me 9 korrik 2010 nga Joan de Boer, Kosovo 2.0 tashme ka lansuar kater numra te revistes, me tema mbi imazhin, korrupsionin, religjionin, dhe seksin. Ne tetor ...

                                               

Malësia (revistë)

Malesia, eshte reviste per kulture, shkence dhe çeshtje shoqerore. Numri i pare doli ne janar te vitit 2005, ne Podgorice. Themeluesi i saj eshte Shoqata per kulture dhe çeshtje shoqerore "Malesia". Kryeredaktori i revistes eshte Nike Gashaj, pol ...

                                               

Mbrojtësi (revistë)

Mbrojtesi eshte reviste e policise se Kosoves, me kryeredaktor Baki Kelani, redaktor Daut Hoxha dhe bashkepuntore Mentor Cakolli,Shaip Havolli, Lindita Kajtazi, Osman Osmani. Ky artikull ne lidhje me Shtypi eshte i cunguar. Mund te ndihmoni Wikip ...

                                               

Mjedisi Sot

Mjedisi Sot eshte reviste tekniko-shkencore dhe informative qe botohet nga Qendra Rajonale e Mjedisit ose REC. Ku gjenden informacione mjedisore nga shtypi i dites, qe nga viti 2000 e deri me sot, duke sherbyer si nje nder arkivat me lajme mejdis ...

                                               

Pavdekësia (revistë)

"Pavdekesia" organ i Organizates Kombetare per Deshmoret e Atdheut. Numri i pare doli ne tetor te vitit 1996, fillimisht organ i Shoqates se Familjeve te Deshmoreve te Luftes Antifashiste Nacionalçlirimtare, kurse me pas, i Organizates Kombetare ...

                                               

PC World

Qendra e PC WOrld ndodhet ne San Francisko, SHBA por ajo botohet dhe ne 51 shtete te tjere: PC Welt, ne Gjermani Kompiuterija, ne Lituani The Gioi Vi Tinh, ne Vietnam Info Komputer, ne Indonezi PC Advisor ne Mbreterine e Bashkuar. PC World botohe ...

                                               

Për mbrojtjen e Atdheut

Per mbrojtjen e atdheut ishte reviste e permuajshme ne gjuhen shqipe, organ teorik politiko-ushtarak i Ministrise se Mbrojtjes Popullore te RPSSH. Numri i pare doli ne prill 1948 me titullin "Revista ushtarake", me 1954 u quajt "Revista ushtarako ...

                                               

Përpjekja shqiptare

U themelua nga publicistet e njohur te kohes, Branko Merxhani e Petro Marko. Numri i pare doli ne tetor te 1936, ne faqen e dyte te kopertines shkruante drejtor Branko Merxhani, administrator Petro Marko. U prit mire nga rrethet intelektuale, per ...

                                               

Pionieri (revistë)

Pionieri organ i KQ te BRPSH. Reviste e perdyjavshme politike-shoqerore, letrare-artistike, teknike-shkencore per pionieret e ciklit te larte te shkolles tetevjeçare.

                                               

Psikologji (revistë)

Revista Psikologji per nje jete me te shendetshme, botim i Panorama Group.Kjo reviste eshte mujore dhe ka ne fokus politikanet dhe personazhet aktuale

                                               

Revista "Gjeopolitika", nr.1

Numri i pare i revistes e ka zanafillen e vet te nje konference e zhvilluar ne Durres ne pranvere te 2008 me teme mbi bashkepunimin ekonomik midis Shqiperise e Kosoves. Ky numer i revistes eshte ndare ne tre pjese kryesore, duke i trajtuar marred ...

                                               

Revista "Gjeopolitika", Nr.3

Titullohet "Kriza globale, Shqiperia, Kosova, Rajoni". Ky numer i revistes merret me krizen ekonomike globale qe ka mberthyer sot boten e industrializuar, por jo vetem. Debati kryesor midis studiuesve te ekonomise eshte nese kjo krize ishte pasoj ...

                                               

Revista "Gjeopolitika", Nr.4

"Kushtetuta dhe sfidat e konsolidimit te Republikes se Kosoves" ka ne fokus analizen e dokumentit themeltar te shtetit me te ri ne Ballkan. Ky numer permbledh kontributet e pjesemarresve ne konferencen me te njejten teme qe u mbajt ne 29 mars 201 ...

                                               

Revista "Gjeopolitika", Nr.5

Ky numer i revistes perpiqet ti jape pergjigje nje pyetje te pranishme ne debatin publik te viteve te fundit: A e ka perfunduar Shqiperia fazen e tranzicionit? Diskutimet e perfshira ne kete numer trajtojne kete teme ne tre aspekte: a) karakteris ...

                                               

Revista "Gjeopolitika", Nr.6

Ky numer i revistes mbeshtetet te disa kontribute te studiuesve shqiptare dhe te huaj ne lidhje me figuren e Gjergj Kastrioti Skenderbeut dhe autorit qe e beri ate shume te njohur ne Evrope, Marin Barletit. Materialet qe kane te bejne me figuren ...

                                               

Revista "Gjeopolitika", Nr.7

Ky numer i revistes i kushtohet nje konference te mbajtur ne shkurt te vitit 2011 ne Universitetin "Marin Barleti" me teme mbi Gjykaten Administrative. Nga referuesit u trajtuan elemente teorike dhe praktike te se drejtes administrative, perfshir ...

                                               

Revista Mjekësore

Revista Mjekesore Reviste shendetesore tremujore ne gjuhen shqipe, organ i Ministrise se Shendetesise. Numri i pare doli ne mars 1946. Nga nr. 10 doli me emrin "Shendetesia Popullore". Pastaj botohet me titullin e sotem. Ne faqet e revistes trajt ...